Адвокатът на Василев: Запори има, обвинение - не!

https://crimes.bg/kriminalno/advokatat-na-vasilev-zapori-ima-obvinenie-ne/37791 Crimes.bg
Адвокатът на Василев: Запори има, обвинение - не!

Наесен Сърбия ще решава за екстрадицията на ексбанкера, съобщи пред BIG5.BG неговият защитник Константин Симеонов




Източник:





2015-06-12 16:08:00


Крими


0

Прочетено: 131418

Кратка връзка








Запори срещу Цветан Василев има, а обвинение - не. Това се възмути пред BIG5.BG неговият адвокат Константин Симеонов. "Комисията за гражданска конфискация поиска съдът да наложи иск срещу банкера върху дялове, фирми и имущество за 963 047 999 лв. Това е сума, за която комисията претендира, т.е иска да вземе и тя не е окончателна. Анализът е работа на петима инспектори в продължение на една година и не бих искал до коментирам завишена ли е сумата.


Спрели са достъпа на Василев до сметките, до дружествените дялове и акции, но все още не сме получили официално документи на какво основание му търсят тези пари, коментира адвокат Симеонов. По думите му неговият клиент не е уведомен официално от комисията за гражданска конфискация, както се полага по закон. Документи не са получени и на адреса на финансиста.

Банкерът в странство има и друг запор по наказателното дело и по искане на прокуратурата му е забранено да се разпорежда с имотите си в София, Габрово, Варна, Созопол и Банско. Няма право да се разпорежда и с автомобилите си. На 11 май НАП също е поискала запор на имотите на Цветан Василев, сред които на прочутия апартамент до градинката пред „Кристал“ и вилата му в Бунаджика до Созопол. В края на май спират достъпа до имотите и от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.


Адвокат Симеонов не отговори на въпроса на BIG5 с какви средства живее банкерът в Сърбия, след като има четири наложени запори от четири институции и как си плаща хонорарите за адвокатските услуги на цяла плеяда юристи у нас и в Сърбия.


„Парадоксалното е в случая, че главният прокурор Сотир Цацаров трябваше да внесе обвинителен акт още в края на май, както обещаваше. Запори има, обвинителен акт няма. Това е парадокс. А защо никой не го пита Цацаров защо се бави? Не е лошо да се напомнят тия работи“, обяви Симеонов.


 

За BIG5 адв. Симеонов подчерта, че за момента не насрочена дата за разглеждане на екстрадицията на Цветан Василев. „Сърбия не е член на ЕС и там за срокове въобще не може да се говори. Трябва първо да минат решенията на първите две инстанции на съдилищата в Белград. След това окончателното решение на Апелативния съд се изпраща на правосъдния министър в Сърбия и той взима решение. Най-вероятно на есен", обяви защитникът на Василев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.