Зловещ обрат около смъртта на 3-годишното дете от Асеновград

https://crimes.bg/analizi/zlovesht-obrat-okolo-smartta-na-3-godishnoto-dete-ot-asenovgrad/38514 Crimes.bg
Зловещ обрат около смъртта на 3-годишното дете от Асеновград

За извършителя на злодеянието е поискана най-тежката мярка за неотклонение

Случаят с 3-годишното дете, което почина в Асеновград, претърпя зловещ обрат.

 

Оказва се, че детето е било убито. Това съобщиха от Окръжна прокуратура.

 

Тялото на детето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март, след като било намерено паднало на улицата.  Медиците в болницата само са констатирали смъртта му.

 

Детето е лежало миналата седмица в детското отделение с белодробно заболяване. Родителите му обаче решили да си го приберат вкъщи.  Веднага бил подаден сигнал до полицията.

 

Първоначално бе водено разследване за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост при немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност.

 

Случаят обаче бе поет от Окръжна прокуратура, ОД МВР - Пловдив и Национална следствена служба. След разследване е било установено, че всъщност детето е било убито. Установен, като извършител на деянието, е 22-годишен мъж от  Асеновград, живял на съпружески начала с майката на починалото дете.

 

Той е заплашвал с убийство и жената, за да не го издаде на полицията. Спрямо него са повдигнати две обвинения. При аутопсията на трупа на детето са установени множество травматични увреждания, включително: тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло.

 

Като причина за смъртта се определя тежката съчетана травма, резултат от нанесен от обвиняемия побой. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

 

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за извършените престъпления е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.