Зелените с пореден пропаганден ход, манипулират чужди журналисти на родна земя (Вижте как)

https://crimes.bg/analizi/zelenite-s-poreden-propaganden-hod-manipulirat-chuzhdi-zhurnalisti-na-rodna-zemya-vizhte-kak/37870 Crimes.bg
Зелените с пореден пропаганден ход, манипулират чужди журналисти на родна земя (Вижте как)

Зелените подеха международна медийна кампания срещу строежа на лот 3.2 на магистрала "Струма". Всичко в този нов епизод на сагата започва преди месец, на 11 ноември. Тогава е публикувано официално съобщение от фондация "Блулинк". Според него, от тогава у нас пребивават 15 журналисти от Централна и Източна Европа.

Целта на това неочаквано посещение без никакво съмнение е пропагандна. Официално е формулирана като  „ работен семинар за професионално и балансирано отразяване на темите на околната среда, климата и зелената индустрия в ЕС“. На езика на Зелените това означава - ще представим своите идеи без останали гледни точки и ще убедим журналистите в тях. А после те ще разнасят по цяла Европа какви скандали виреят в малка България.

Придържайки се към скрития си план, представителите на коалицията рязко сменят програмата на семинара. Така, вместо с чисто екологични теми, те започнали да занимават представителите на чуждестранните медии с казуса за строежа на лот 3.2 на магистрала "Струма".

Аутобанът е част европейския транспортен коридор №4. В момента, обаче, довършването му се бави заради началото на строителството на лот 3.2. А причината е в Зелените. Организациите от коалицията от години спират идейните проекти с все по-невъзможни искания за трасето.

В първия ден на декември 15-те журналисти са били на организирано от еколозите посещение в община Кресна. Там са били приети лично от кмета Николай Георгиев. Разбира се, срещана не е преминала и без представители на Зелените. Присъствали са и членове на други екологични организации, които не са свързани с Тома Белев.

Именно последните разкрили измамата на псевдоеколозите. След като разказали, че идеята на Зелените за 15-километров тунел през дефилето е опасна и показали десетките доклади за земетръсна активност и отровен газ радон, заради които строителството на тунела е невъзможно, се оказало, че никой не е уведомил медийните представители за това, пише trud.bg.

Някак неволно, представителите на "За да остане природа в България" са пропуснали да съобщят да всички вреди от така желания от тях проект, което си е чиста манипулация. Фондацията „Блулинк“ пък е свързана със Зелените по линия на общи „екологични“ каузи. Тя отразява техните събития на своя официален сайт и така им дава гласност.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.