Зелените разколебани за коалицията си с Христо Иванов, потеглят отново към ГЕРБ?

https://crimes.bg/analizi/zelenite-razkolebani-za-koaliciyata-si-s-hristo-ivanov-poteglyat-otnovo-kam-gerb/37880 Crimes.bg
Зелените разколебани за коалицията си с Христо Иванов, потеглят отново към ГЕРБ?

Покрай изборите паднаха маските на Зелените. Години наред те се водеха говорители на гражданското общество и топ защитници на родната природа. А накрая пристанаха на "Да, България" с единствения мерак да се докопат до властта. Но след като не им мина номера, партията на псевдоеколозите се покри вдън земя.

Въпреки помпозните приказки на Христо Иванов и Антоанета Цонева за "огромния успех" на 10-седмичната им партия, разочарованието в техните редици е тотално. То е завладяло и предводителя на Зелените Тома Белев. От няколко дни ни вест, ни кост от него. Той е спрял с гръмките слова в социалните мрежи, където събира сподвижници и приема мълчаливо разгрома.

Партийните лидери - еколози са се снишили по животински. Провалът с изборите отново ще ги накара да наложат маската на "гражданското" общество. Сега, обаче, ще изпитват по-големи трудности с организирането на любимите си протести на жълтите павета. Ако досега роявите на Зелените се определяха като активистки и еколожки, сега добиват привкус на партийни събития.

А това няма да им хареса, защото са нагаждачи. Те полягваха и на ДПС, когато усвояваха пари от предприсъединителните фондове. После и на БСП, защото синът на Ангел Марин е при тях и прибраха пари за "Натура". В последните години водачът на Зелените не спря да парадира с топлите си отношения с Бойко Борисов. Дали такива обаче е имало наистина, един Господ знае.

Но пък Това Белев си позволяваше да командва заедно с бившата репортерка от "Канал 3" - Петя Петрова, по министерствата от името на премиера. А, изненадващо, преди изборите партията на еколозите влезе в руслото на Христо Иванов и приказките му, че Борисов е проклятието на България, пише pik.bg.

Не може да им се отрече на псевдоеколозите, че са истински политически хамелеони, които доста умело се нагаждат към ситуацията в цел все да са на гребена на вълната. Когато усетят на къде духа вятърът нищо чудно да се откажат от "Да,България" и ще опитат да се присламчат пак към ГЕРБ. Тогава Зелените пак ще започнат едно искане на пари я за делфини, гъски, лешояди, лалугери, я за други твари. Дали ще ги огрее отново, предстои да разберем!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.