Защо Любомир заплаши Ива Митева с убийство?

https://crimes.bg/analizi/zashto-lyubomir-zaplashi-iva-miteva-s-ubiystvo/41842 Crimes.bg
Защо Любомир заплаши Ива Митева с убийство?

 

Любомир вече е с повдигнато обвинение

Бурната парламентарна седмица завърши със сюжет, който донесе много тревоги, спорове и взаимни обвинения.

 

Заплахата за убийство срещу председателя на парламента Ива Митева развълнува обществото и народните представители предава Нова тв.

Само за няколко часа от ГДБОП успяха да заловят подателя.

Кой е той и какви са подбудите му?

3 септември 2021 година. Пръв в парламента за заплахата съобщава Тошко Йорданов. Закана в мейла имало и срещу майката на Ива Митева.

Часове, след като медиите научиха за заплахата, ГДБОП задържа подателя в Стара Загора.

 

Любомир Яков, на 26. С множество криминални регистрации – за измами и кражби. Родом от село Красново, където живее баба му.

За никого в селото не е тайна, че Любомир е имал тежко детство – баща му ги изоставя, майка му умира. Не е тайна и, че си изкарва хляба по съмнителен начин.

 

Въпреки че според съседите е кротък и помага вкъщи, Любомир отдавна се сблъсква със закона. В досиeто му има телефонен тероризъм – заплашил с бомба автогара в Пловдив. Просел. Има регистрации за кражби.

 

Любомир успя да предизвика политическа буря в държавата като опонентите в парламента взаимно се обвиняваха кой стои зад заплахата. Вече е с повдигнато обвинение и бе задържан за 72 часа.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.