Защо има бяла роза до трупа на разстреляната Станка Марангозова? (Жертвата дъщеря на известен политик)

https://crimes.bg/analizi/zashto-ima-byala-roza-do-trupa-na-razstrelyanata-stanka-marangozova-zhertvata-dashterya-na-izvesten-politik/38349 Crimes.bg
Защо има бяла роза до трупа на разстреляната Станка Марангозова? (Жертвата дъщеря на известен политик)

Показният разстрел на 46-годишната Станка Марангозова шокира за пореден път българите.
Източник:
2019-10-11 18:56:00


Анализи


0

Прочетено: 101178

Кратка връзка
Показният разстрел на 46-годишната Станка Марангозова шокира за пореден път българите. И до този момент продължават огледите на местопроизшествието.

 

Тялото на Марангозова бе открито в нейния автомобил, паркиран в столичния квартал "Младост" пред бл. 18, вх. 6, където тя е живеела на семейни начала с мъж.  В колата е открита и бяла роза, поставена на седалката до Станка Марангозова.

 

На какво обаче е символ това цвете? По принцип бялата роза – символизира вярност, искреност, невинност и чистота. По света, а и у нас обаче съществуват нелегални смъртни присъди – издавани най-вече от престъпния свят. Те не се оповестяват публично, но набелязаната жертва често е известявана чрез получаване на таен, кодиран знак. Това всява страх и се прави най-вече за назидание – на провинилия се и на другите около него – да не правят така.

 

Един от методите, използвани за смъртно предупреждение е именно бялата роза. Тя е на почит главно при руската мафия -  предпочитаното „цвете на смъртта“. Говори се, че бяла роза пред хотелската си стая намират братята Васил и Георги Илиеви в Слънчев бряг след убийството на руски мафиотски бос в курорта през 1993 г.

 

Не е ясно дали обаче розата до трупа на Марангозова не е предупреждение за още някого, замесен в последните ѝ дела.

 

Откритата застреляна с куршум в главата в четвъртък вечерта в София Станка Марангозова се оказа и депутатска щерка. 46-годишна жена е наследничка на депутатът от БСП в 38-ото Народно събрание д-р Кънчо Марангозов.

 

Депутатът бе и началник на бургаската болница и дългогодишна „емблема” на социалистите в морския град.  Д-р Марангозов издъхна през 2015 г. на 71-годишна възраст след продължително боледуване. Освен като един от най-добрите акушер – гинеколози, той бе запомнен и като дългогодишен главен лекар на МБАЛ-Бургас.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.