Заразен ли е с коронавирус чуждестранният кораб, пристигнал в Бургас? Отговорът - ТУК!

https://crimes.bg/analizi/zarazen-li-e-s-koronavirus-chuzhdestranniyat-korab-pristignal-v-burgas-otgovorat-tuk/34428 Crimes.bg
Заразен ли е с коронавирус чуждестранният кораб, пристигнал в Бургас? Отговорът - ТУК!

Нямаме никакви съмнения за болни и заразени от новия коронавирус на борда на чуждестранния кораб, пристигнал в Пристанище-Бургас. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров по повод информация, че в района на пристанище "Изток-2" е акостирал товарен кораб с китайски екипаж на борда, предаде БТА.Повод за паника няма, тъй като корабът два месеца е бил в океан. По сведения на капитана на кораба, на борда няма моряци с респираторни оплаквания, информира Паздеров.

Корабът е бил посетен от двама инспектори от Граничния здравен контрол. Премерени са температурите на всички от екипажа, установено е, че няма болни, заяви Паздеров. Разписани са протоколи, взети са всички предпазни мерки. По думите на Паздеров няма наложена забрана екипажът да слиза от плавателния съд, тъй като 14-дневният инкубационен период отдавна е минал.Според източници, корабът пътува от Южна Корея и плава под флага на Хонгконг. На борда му има около 25 души екипаж. Плавателният съд е дълъг около 200 метра.По непътвърдена информация корабът е натоварен с машини и съоръжения, които трябва да бъдат доставени до Азербайджан.В Бургас корабът няма да стои дълго, каза Паздеров.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.