Запорираха имущество на Арабаджиеви за над 300 млн. лв

https://crimes.bg/analizi/zaporiraha-imushtestvo-na-arabadzhievi-za-nad-300-mln-lv/38363 Crimes.bg
Запорираха имущество на Арабаджиеви за над 300 млн. лв

Съпрузите бяха задържани по обвинение за участие в организирана престъпна група

Имущество за над 300 млн. лв на Арабаджиеви, е запорирано по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

 

От Комисията са допуснати обезпечителни мерки върху имущество на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, както и 9 юридически лица. Наложен е и запор на имущество на стойност над 310 милиона лева, съобщиха от комисията.

 

Производството в КПКОНПИ е образувано по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за участие на лицата в организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари.

 

Маринела и Ветко Арабаджиеви са с обвинения за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари. В продължение на месеци властите ги издирваха, а през март тази година ги задържаха в имение в Испания.

 

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест Маринела Арабдажиева. Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно състояние.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.