Заплита се мистерията покрай обира в Ямбол

https://crimes.bg/analizi/zaplita-se-misteriyata-pokray-obira-v-yambol/40395 Crimes.bg
Заплита се мистерията покрай обира в Ямбол

Заплита се мистерията покрай обира в Ямбол

Валентин Леков от Бургас, който бе арестуван за крупния обир от 1 млн. лева от дома на ямболски бизнесмен, разбрал за тайника от сигурен източник. Строителният работник, който изградил сейфа, споделил с него за находката, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Флагман".

Зидарят е един от шестимата арестувани при разплитането на случая, но на този етап е само свидетел, идентична е ситуацията и с другите задържани. В досъдебното производство е установено, че той е бил нает, за да ремонтира къщата на 44-годишен мъж от Ямбол. Познавал се с Валентин Леков и му разказал за необичайната поръчка, след което разкрил местоположението на къщата и входовете, твърдейки, че го направил несъзнателно.

Според предположенията Валентин Леков е действал сам. За влизане в дома е използвал подправен ключ. Едва ли той е предполагал, че ще се натъкне на такава голяма сума.

Тук е и другата загадка. Бизнесменът обяви, че са му откраднати 850 хил.лева в различни валути, както и злато за още 150-160 хил.лева, но при претърсването на 17 обекта са открити едва 54 хил.лева и част от златните накити.

Остава мистерия къде Валентин Леков е скрил парите от зидания сейф в камината, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.