Заловиха двама тинейджъри, подали фалшиви сигнали за бомби в столични училища

https://crimes.bg/analizi/zaloviha-dvama-tineydzhari-podali-falshivi-signali-za-bombi-v-stolichni-uchilishta/29182 Crimes.bg
Заловиха двама тинейджъри, подали фалшиви сигнали за бомби в столични училища

Служители от Пето РУП в София откриха и задържаха 17-годишно момче, което подало фалшив сигнал за бомба в столично училище. В понеделник тинейджъра в намерил изгубен мобилен телефон и от него се обадил анонимно, че има поставено  взривно устройство в гимназията, където учи. Вчера той е задържан за 24 часа. По време на разпита, момчето е признало. Разпитът е бил извършен пред родителите му и инспектор от Детска педагогическа.Заловено е и друго момче на 16 години. То е отговорно за два бомбени сигнала на 8 и 15 ноември. Момчето е подало сигналите от уличен телефон на бул. "Цариградско шосе”.На тинейджърите са съставени предупредителни протоколи по чл.56 от Закона за МВР.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.