Закопчаха българи в Германия, участвали в схема за продажба на бебета

https://crimes.bg/analizi/zakopchaha-balgari-v-germaniya-uchastvali-v-shema-za-prodazhba-na-bebeta/41039 Crimes.bg
Закопчаха българи в Германия, участвали в схема за продажба на бебета

Закопчаха българи в Германия, участвали в схема за продажба на бебета

 

Двама българи са арестувани в Германия. Властите подозират, че те са се занимавали с търговия с бебета. Това съобщи в понеделник местната полиция, цитирана от "Си Ен Ен", пише БЛИЦ.

 

От органите на реда уточняват, че задържаните в четвъртък в Нойнкирхен, провинция Саарланд, са български граждани.

 

Те са 58-годишен мъж и 51-годишната му съпруг. Двамата са с обвинение за участие в престъпна организация, занимаваща се с продажба на новородени.

 

Случаят е от България, където властите са издали европейска заповед за арест за двойката. Смята се, че те са завели поне 8 жени в напреднала бременност от България в съседна Гърция.

 

След раждане на бебетата, двамата заподозрени ги предавали на други членове на престъпната банда. Майките получавали заплащане за това.

 

Засега задържаните съпрузи остават в ареста. Работата по случая продължава. Все още не е ясно каква ще бъде съдбата на арестуваните нашенци. Но събраните до момента доказателства доказват вината им.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.