Забраната за разходка не стресна столичани

https://crimes.bg/analizi/zabranata-za-razhodka-ne-stresna-stolichani/38610 Crimes.bg
Забраната за разходка не стресна столичани

От 13 март България е в извънредно положение заради ситуацията с разпространението на коронавируса у нас. Националният оперативен щаб многократно отправи призиви към обществото да спазва карантинните мерки. Но въпреки призивите да останат по домовете си, столичани решиха да се възползват от хубавото време.

 

За да избегнат безцелните разходки по улиците и да се ограничи събирането на много хора на едно място, столичният кмет Йорданка Фандъкова днес оправи закана към всички столичани, решили да се разходят навън.

 

Оказа се, че както и вчера, така и днес, забраните не уплашиха столичани. Читателка на БЛИЦ алармира, че продължава неспазването на карантината.

 

"Докато някои си пият бира на улицата, други ще трябва да стоят с месеци вкъщи", пише разгневена столичанка.

 

Преди дни, когато времето не беше подходящо за разходка, гледката по софийските булеварди и улици бе коренно различна. Но вдигането на градусите накара хората да започнат да нарушават всякакви препоръки и забрани. 

 

В социалните мрежи се появиха снимки, показващи че там има засилено полицейско присъствие и целта е ограничаването на безцелни разходки и събирането на големи групи хора на едно място.

 

Днес стана ясно, че коронавирусът е взел осма жертва у нас. Вчера починаха двама души - мъж на 55 години от Банско и жена на 72 години от разложко село. По-късно е почината и дъщерята на възрастната жена. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.