Йордан Моллов с история като от филм (Топ финансистът заряза Уолстрийт, за да преподава у нас)

https://crimes.bg/analizi/yordan-mollov-s-istoriya-kato-ot-film-top-finansistat-zaryaza-uolstriyt-za-da-prepodava-u-nas/40189 Crimes.bg
Йордан Моллов с история като от филм (Топ финансистът заряза Уолстрийт, за да преподава у нас)

Йордан Моллов заряза шеметна кариера в световнтие финанси, за да се върне в България

Йордан Моллов е сред малцината българи, успели да наложат името си в световните финанси. Българинът за нула време успя да се нареди сред топ специалистите в бранша благодарение на качествата и уменията си. Които бяха оценени не къде да е, а при най-големите финансови акули – фондовата борса Уолстрийт.

Всеки един човек, който е работил с българина, споделя, че той притежава невероятна предприемчивост и новаторство. И особено ценното умение – да хване пулса на световния поток на парите. Освен това той се стреми да се развива постоянно, да се учи и да трупа нови и нови познания в сферата на пазарните анализи и икономиката.

Неслучайно решението му да се завърне в България предизвика фурор. За нула време той се превърна в един от най-желаните и търсени финансови специалисти и анализатори у нас – признание, което се дължи както на опита, така и на контактите, които Моллов си е създал на международно ниво.

Финансистът беше избран за съветник към Комисията по бюджет и финанси към Парламента, като в същото време консултира както български, така и чуждестранни компании, в това число правоохранителни органи, търсещи съвети, анализи или контакти, свързани с небанковия финансов сектор в САЩ и Източна Европа.

Експертът стартира професионалния си път още преди 15 години, когато е съвсем млад. По онова време Моллов следва международни отношения в престижния SUNY New Paltz, САЩ, както и и бизнес администрация във Fordham University, отново в САЩ.

Взема решение да специализира като финансов брокер, защото, по думите му, изборът на правилен брокер за финансовите проекти на клиентите е от съществено значение за успехите им.

Качествата на българина бързо биват оценени подобаващо и той получава покана да стажува в централата на Обединените нации в Ню Йорк. Като ръководител е не друг, а тогавашният лидери на организацията Кофи Анан.

Благодарение на уменията си Моллов получава редкия шанс да работи в меката на борсовата търговия – Уолстрийт, и се превръща в един от малцината българи, имали шанса да се докоснат до света на големите пари. Там той е анализатор на едни от най-големите хедж фондове - Hound Partners, 3G capital, NYLIM.

Освен това нашенецът основава и първия български хеджфонд на борсата в Америка - „Голдън спирит асет мениджмънт“. Чиято дейност е насочена изцяло към клиенти от Централна и Източна Европа. Въпреки всички тези успехи, Моллов взема доста нестандартно решение да се завърне в България и да стане преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Експертът не крие, че му доставя истинско удоволствие да предава опита си на младите финансисти и се стреми да им даде стабилна основа, за да могат един ден да постигнат повече от него.

Освен на успехи в професионалното поприще, Йордан Моллов се радва и на стабилно, любящо семейство, а най-голямата му гордост е синът му, който е едва на годинка и половина. Именно на тях е посветено цялото сободно време на експерта.

Въпреки натовареното си ежедневие, той намира време да води и личен блог, в който редовно публикува професионалните си политически и икономически анализи по различни теми от дневния ред на обществото, с които читателите имат възможност да се запознаят детайлно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.