Ясно е кой е собственикът на на изпепеления ресторант "Чевермето"

https://crimes.bg/analizi/yasno-e-koy-e-sobstvenikat-na-na-izpepeleniya-restorant-chevermeto/43636 Crimes.bg
Ясно е кой е собственикът на на изпепеления ресторант "Чевермето"

Ясно е кой е собственикът на на изпепеления ресторант "Чевермето"

Стана ясно кой е шефът на култовата кръчма "Чевермето" в новата част на Несебър, която бе изпепелена тази нощ.

Константин Благоев от Смолян е собственик на заведението, твърди "Флагман".

55-годишният ресторантьор въртял заведението още от времето на "силовите години". През 1993 г. купил терена от несебърския бос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, превърнал го в любимо място за групировките от Прехода, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.

Заведението е едно от най-оборотните в градчето. Още по онова време по масите се разполагали важни клечки от политическия елит, знакови фигури от групировките и светския елит.

Жител на Несебър разказва, че ресторантът е бил подходящо място и за скъпи сватби, защото се намира близо до морето.

"Наистина невероятно място, запазило традиционния си вид и български вкус", споделя още той.

Благоев е предприемач с многостранна дейност. Той се занимава с хотелиерство и отдаване на коли под наем.

С персонала се държал добре и помагал, когато се налага.

Сред известните клиенти на "Чевермето" са били шеф Виктор Ангелов, Тони Стораро, Филип Киркоров, Тони Дачева и още много други.

"Скъпо беше, но той предлагаше качество. В единия ъгъл се въртеше чевермето, а другата страна беше оркестърът. От пиле мляко ти сервират.

Не съм чувал да е имал врагове, не е споделял за ежби с конкуренция от Несебър. Тук става въпрос за грубо посегателство върху частна собственост, заведението беше без аналог и според мен дразнеше конкурентите му", споделя приближен до Благоев.

Щетите, нанесени от огнената стихия, са непоправими.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.