Вторият човек в партията на Мехмед Дикме – опасно близък с осъден международен престъпник (Орхан Исмаилов замесен в мистериозната смърт на свидетел по делото)

https://crimes.bg/analizi/vtoriyat-chovek-v-partiyata-na-mehmed-dikme-opasno-blizak-s-osaden-mezhdunaroden-prestapnik-orhan-ismailov-zamesen-v-misterioznata-smart-na-svidetel-po-deloto/40703 Crimes.bg
Вторият човек в партията на Мехмед Дикме – опасно близък с осъден международен престъпник (Орхан Исмаилов замесен в мистериозната смърт на свидетел по делото)

 

Орхан  Исмаилов – вторият човек в партията на Мехмед Дикме, се оказа опасно близък с израелеца Гал Барак, нашумял като „Вълка от Уолстрийт“. Барак е международно признат финансов престъпник, заради което през 2020 година беше осъден от съда във Виена на 4 години затвор.

Самият Исмаилов е бивш заместник министър на отбраната, а понастоящем е заместник с партия ДЕН, която напира да става част от политическия живот в страната, като алтернатива на ДПС.

Заварката между Исмаилов и скандалният Барак е станала в СПА хотела на семейството на първия, намиращ се в полите на Витоша. За това свидетелства починалият при странни обстоятелства в хотелската си стая у нас сърбин Александър Игнатович, който през 2018 г. съобщава на немските служби за борба с киберпрестъпността, че разполага с информация за многомилионна операция свързана с измами, която се извършва от кол центрове в столиците на Сърбия и България – Белград и София – и че е готов да каже всичко в замяна на защита за себе си и семейството си.

Два месеца по-късно той влиза през централния вход на германското посолство в Белград и през юли дава изявление пред полицията в Германия, което в писмен вид е почти 50 страници и разказва подробно за източени над милиард евро и долари от сметките на богати клиенти, убедени да инвестират в компанията на израелския мошеник Кактус Маркет. Зад сухите цифри стоят стотици разбити човешки съдби, няколко самоубийства на разорени инвеститори и още толкова мистериозни кончини на хора, освелили се да разнищят пъклената схема.

Историята придобива още по-криминален привкус, след като на 11 февруари 2020 г. самият Игнятович е намерен мъртъв в хотелска стая в София, само месеци преди да заеме мястото на ключов свидетел на обвинението в процеса срещу израелеца Гал Барак, обвинен като създател на измамната схема и в пране на печалбите от нея. Българските власти съобщиха, че Игнятович е починал от сърдечна недостатъчност, макар да е само на 34 години.

В хотелската му стая са намерени част от свидетелствата му, които са свързани точно с хотела, управляван от родата на Орхан Исмаилов. Малко преди да почине мистериозно, сърбинът излага ясно цялата измамна схема, която е завлякла десетки хиляди жители в Западна Европа с поне 200 милиона евро. Жертвите са били съзнателно заблудени, че инвестират спестяванията си в изгодна търговия с чуждестранна валута.

Скандалното в случая е, че полицията не само в Австрия, но и на други места в Западна Европа, разследва случая с Барак в продължение на няколко години. Докато в същото време не е ясно дали властите в Сърбия и България са направили същото.  

Поради тази причина има сериозни съмнения, че мащабната операция, която включва десетки кол центрове и стотици служители, се ползва от защитата на държавни институции. Една от най-високопоставените местни служителки на Барак разкри, че не е била търсена от полицията.

Собственик на кол център в Белград, пожелал анонимност, разкрива, че получаването нa рaзрeшитeлни зa пoдoбeн рoд бизнec e тoлкoвa cтриктнo, кoлкoтo и oткривaнeтo нa бaнкa. И съответно е абсолютно невъзможно схема за стотици милиони евро незаконни пари да се случва без защита на високо ниво.

Компанията на Барак Cactus Marketing затваря белградския си офис през 2018 година, а на служителите са предложени позиции в София, в компанията E&G Finances, която също е управлявана от израелеца. Хората са настанени в хотел ‚Драгалевци“, в който се случват оргии, достойни за филм. „Вземаха се наркотици, имаше и проститутки“, споделя Игнатович преди смъртта си.

Жриците са осигурявани от сводник с френски паспорт, който също е настанен да живее в хотела на семейството на Орхан Исмаилов.

Скандална подробност е, че освен с човека на Мехмед Дикме, Гал Барак крие дългогодишна близост с друг политически лидер – Цветан Цветанов. За когото еврейската общност у нас смята, че е осигурил чадър над Барак, използвайки връзките си в политическия елит. Така че няма да е чудно именно неуредените финансови отношения между Орхан Исмаилов, Цветан Цветанов и осъденият израелец да са причина за скоропостижно приключилите коалиционни преговори на движение ДЕН с Републиканци за България.

Името на Исмаилов изплува и в още скандали. И по-скоро в опитите за птулването им. Става въпрос за задигнатия и после върнат луксозен джип, свързан с турските специални служби МИТ.

Возилото бе откраднато от гаража на вече споменатия СПА хотел „Драгалевци“, собственост на брата на Исмаилов. В джипа имало подслушвателна техника, както и служебни карти на четирима турски шпиони.  След осветяване на кражбата от страна на медиите, родните служби и МВР си противоречаха – шефът на ДАНС отрече, че има изобщо такъв случай, а вътрешният министър потвърди частично. По документи джипът Audi Q7 се води на богат роден изселник в Турция.

Наши източници разкриват, че зад кражбата на автомобила прозират шпионски игри, свързани с властта. Джипът е откраднат от  бригади, свързани с арестувания в Банско В. Мавриков. По-късно возилото е върнато, като е оставено на Околовръстното в столицата. След това се оказва, че южната ни съседка установява, че липсва ‘’нещо много важно’’ в автомобила, свързан с турските спецслужби. Това „нещо“ е свързано с информация.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.