Видео с Йога от последната експедиция на Атанас Скатов

https://crimes.bg/analizi/video-s-yoga-ot-poslednata-ekspediciya-na-atanas-skatov/41381 Crimes.bg
Видео с Йога от последната експедиция на Атанас Скатов

 

Едно послание за Международния ден на йога

 

По случай Международния ден на йога, който се отбелязва на 21 юни, близки на загиналия под връх К2 на 05.02.2021г., български алпинист Атанас Скатов, както и „Шри Чинмой Център“ - България и Индийското посолство в Р. България, са подготвили изненада за всички любители на дихателните практики, йогата и медитацията с едно видео от последната му експедиция.

Във видеото Атанас Скатов води импровизирана йога практика и медитация с приятели на 5000 метра надморска височина в базовия лагер на К2, призовавайки и искайки разрешение от връх Чогори да бъдат допуснати до него. За съжаление броени дни след това, както той, така и други участници във видеото, а именно Серджи Минготе (Испания) и Хуан Пабло Мор (Чили) губят живота си, но оставят силен спомен за несломима воля, ентусиазъм и решителност.

Част от формулата за щастие на Наско бяха активния контакт с природата и йога практиките, които мечтаеше да сподели с повече хора. Той безспорно един от будителите на нашето време, способен да ни изтръгне от съня на инертното ежедневие чрез своя светъл пример. Не само заради многото физически бариери, които е преодолял като височинен алпинист, но най-вече заради философията на неговия устрем към върхове, които са не само географски.

Интернет премиерата на видеото ще бъде в 15:00 часа днес в YouTube.

Линк към трейлър: https://vimeo.com/manage/videos/564961720  

Линк към видео: https://www.youtube.com/watch?v=2kW-mAffM08

 

За повече информация:Виолета Ангелова[email protected]0895794971 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.