Важно: Ето какво трябва да знаем за новите данъчни декларации

https://crimes.bg/analizi/vazhno-eto-kakvo-tryabva-da-znaem-za-novite-danachni-deklaracii/40606 Crimes.bg
Важно: Ето какво трябва да знаем за новите данъчни декларации

Ето какво трябва да знаем за плащането на данъци и новите данъчни декларации

От НАП направиха важни пояснения относно плащането на данъците тази и новите данъчни декларации. До пети май е срокът за да деклариране на доходите. Причина за петдневната отсрочка са почивните дни около великденските празници. 

От Националната агенция по приходите (НАП) обявиха по време на брифинга, посветен на данъчна кампания 2021 г., че по закон срокът за това е 30 април. 

За тези, които имат задължения, трябва да знаят, че срокът за погасяването им е до края на март. За данъкоплатците, които са еднолични търговци или земеделски производители, срокът за деклариране се измества от 1 март до 30 юни. Ако получаваме доходи и като физическо лице, и като едноличен търговец, и ако вече сме подали информация, то трябва да се отчетем два пъти - в края на април и в края на юни. 

Работодателите разполагат с време до 1 март, за да подадат справка за изплатени доходи на служителите си.Тази година ще има нови данни, въведени в предварително попълнените декларации, които се очаква да са достъпни от 8 март 2021 г. Сред тях са доходите от онлайн търговия. 

От НАП напомнят, че достъпът до тези декларации се осъществява с валиден електронен подпис или ПИК, издаден безплатно от приходната агенция, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.