Важна информация за родителите: Кога и при какви условия ще имат право на помощ от 610 лева?

https://crimes.bg/analizi/vazhna-informaciya-za-roditelite-koga-i-pri-kakvi-usloviya-shte-imat-pravo-na-pomosht-ot-610-leva/39511 Crimes.bg
Важна информация за родителите: Кога и при какви условия ще имат право на помощ от 610 лева?

Държавата отпуска помощ на родителите с деца до 14 години при необходимост от карантиниране

На родители с деца до 14 години се полага финансова помощ при обявяване на извънредно положение или извънредна обстановка, както и при необходимост от карантиниране класа или групата на детето.

В подобна ситуация и затваряне на училища и детски градини родителите с дете до 14 години ще имат право да получат държавна помощ до 610 лв. Помощта се отпуска за периода, в който детето е у дома. Родителите на две или повече деца до 14 години ще могат да получат помощ до 915 лв, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.Условието е средномесечният доход на член от семейството за предходния месец да е по-нисък или равен на 610 лв.

Помощта ще се отпуска и на семейства на близки/роднини и на приемни семейства, при които са настанени деца.

Право на тази помощ ще имат и безработни родители без право или с минимално обезщетение за безработица, както и самоосигуряващите се.

Документи за отпускането на помощта могат да се подават и онлайн към Агенцията за социално подпомагане след 15 септември, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.