Васил Божков загази здраво

https://crimes.bg/analizi/vasil-bozhkov-zagazi-zdravo/40595 Crimes.bg
Васил Божков загази здраво

Тъмните облаци над Васил Божков няма да се разсеят скоро

 

Пореден удар за Васил Божков. КПКОНПИ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в окръжни съдилища на обща стойност 406 547 219 лв.

Общо 36 недвижими имота и 7 моторни превозни средства са включени в исковите молби. Това съобщиха от пресслужбата на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

По внесена искова молба в Софийски градски съд се търсят общо 278 299 803. 33 лева от Васил Божков

Производството срещу него е започнало след повдигнати от прокуратурата обвинения за това, че в периода 2014-2020 г. е ръководел организирана престъпна група. 

 

Обвинението настоява за отнемането на моторна яхта “Wasabi 60Apex” (на цена от 41 000 лв.), Моторна лодка “Brig Falcon 420” (пазарна стойност 1 100 000 лв.) и на Самолет „Bombardier” (пазарна стойност 34 000 000 лв.).

 

Претенции има и върху още 31 недвижими имота – апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на гр. София, апартамент в гр. Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда в гр. София, поземлени имоти и двуетажна къща в Р Гърция, недвижими имоти в гр. Париж, Р Франция, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.