Варненските джебчийки посегнаха на учениците

https://crimes.bg/analizi/varnenskite-dzhebchiyki-posegnaha-na-uchenicite/37395 Crimes.bg
Варненските джебчийки посегнаха на учениците

Сякаш напук на медийния шум и доброволческите акции на гражданите за намаляване на престъпността варненските джебчийки разрастват дейността си. Освен традиционните си набези по градския транспорт и по моловете те започнали да преджобват и ученици рано сутрин на път за училище. За тази нова практика на мургавелките сигнализират участници във Фейсбук групата „ВНИМАНИЕ!!! Крадлите на Варна!“.

В групата участват съвестни граждани, които се опитват сами да се справят с нарастващия проблем чрез разпространяване на снимки на джебчийките в града и организирани патрулиращи групи.

„Циганите крадат не само възрастните хора по автобусите и моловете, а са започнали да посягат на децата сутрин, когато отиват на училище. Това са нашите родители и нашите деца“, пише жена, която разказва за случай на обран ученик по линия 148 вчера рано сутринта.

Друг родител споделя, че по същата линия контрольорите явно са взели при сърце инициативата и са решили да се включат в кампанията като предупреждават пътниците, особено децата, да си пазят чантите и да си ги държат плътно пред тях. Участниците в групата съобщават, че се търсят още доброволци, които да следят за безопасността на хората. Те предупреждават, че освен 148, другата опасна линия от градския транспорт е линия 409.

„Вчера на обяд група цигани в Игнатиево скачали и викали: „Недосегаеми сме, недосегаеми сме“, съобщава потребител в групата. Градчето Игнатиево е смятано за територия на джебчийките, които гастролират във Варна.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.