Варна в ужас! Роми се завръщат масово от Италия

https://crimes.bg/analizi/varna-v-uzhas-romi-se-zavrashtat-masovo-ot-italiya-2/43422 Crimes.bg
Варна в ужас! Роми се завръщат масово от Италия

„Здравните заведения във Варна имат достатъчен капацитет, за да приемат болни с коронавирус, ако се наложи“.
Източник:

2020-03-15 19:32:00


Анализи


3

Прочетено: 64512

Кратка връзка
„Здравните заведения във Варна имат достатъчен капацитет, за да приемат болни с коронавирус, ако се наложи“.

 

Това заяви след работно заседание с директорите на болници областният управител Стоян Пасев, пише Монитор. Той обясни, че болничните легла са 152 и коментира ситуацията със завърналите се от Италия стотици роми, които живеят в района на община Аврен.

 

„Само в село Дъбравино има над 450 души, завърнали се от Италия. Подали сме сигнал до полицията и до РЗИ-Варна. По-рано стана известно, че мъж се е върнал от Италия и е дал положителна проба за коронавирус. Дали има болни сред тях? Те нямат навика да ходят по лекари. Дано са си попълнили декларациите и не са излъгали на границата, откъдето влизат у нас“, коментира още Пасев."Няма съществени промени в обстановката във Варна и областта. Пуснал съм до председателя на Националния щаб за борба с коронавируса, ген. Мутафчийски искане да се върне за Варненска област първия вариант за превантивните мерки“, коментира още областният управител.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.