В кой град сделките с имоти растат, но не и цените?

https://crimes.bg/analizi/v-koy-grad-sdelkite-s-imoti-rastat-no-ne-i-cenite/41400 Crimes.bg
В кой град сделките с имоти растат, но не и цените?

Заега покупката на имот там е изгодна

Експерти отчитат, че в началото на годината жилищните пазари в Пловдив, Варна и Бургас бележат ръстове в цените и обемите продажби. В Пловдив има най-голям ръст в обема на продадените недвижими имоти - цели 34% на годишна база. Обемът на сделките във Варна бележи най-слабо повишение - с малко под 1%.

Бургас регистрира повишение на продажбите с 12.5%. Това показват данните на Агенцията по вписванията за първото тримесечие на 2021 г., пише БЛИЦ, позовавайки се на pariteni.bg.

В трите най-големи града след София цените също са нараснали, като по този показател те се подреждат по същия начин. Пловдив е на първо място с ръст от 4.8%. След него се нарежда Бургас с ръст от 3.7%. На последно място остава Варна – с 2.6% повишение на цените. Това отчитат данни на BULGARIAN PROPERTIES на база индексите PSPI.

На базата на тези цифри изводът на експертите е, че жилищните пазари в големите градове не само че са се възстановили от спирането на пазарната активност през пролетта на 2020 г., но и че дори се развиват с по-бърз темп от този преди пандемията. 

Цените на жилищата в Пловдив все още са по-евтини от тези във Варна и Бургас. Но на фона на отбелязания по-бърз растеж скоро тази разлика може да се стопи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.