Увеличава се жилищното строителство във Велико Търново!

https://crimes.bg/analizi/uvelichava-se-zhilishtnoto-stroitelstvo-vav-veliko-tarnovo/40620 Crimes.bg
Увеличава се жилищното строителство във Велико Търново!

Жилищното строителство във Велико Търново бележи ръст от над 20 процента, докато при бизнес площите и производствените сгради статистиката отчита спад от близо 50 на сто за последното тримесечие на миналата година, съобщи БНР.

През четвъртото тримесечие на миналата година в област Велико Търново е започнало строителството на 21 жилищни сгради с 93 жилища в тях, което спрямо предходната година е увеличение от 24 % при сградите и с 33 на сто при жилищата. Коронакризата се отразява осезаемо при строежа на корпоративни имоти, сочат данните на Териториалното статистическо бюро. Строят се 11 сгради, което е наполовина по-малко от година по-рано.

Агенциите за недвижими имоти във Велико Търново отчитат увеличение на празните апартаменти, заради срива в пазара на наемоотдаване, коментира брокерът Калоян Ганев: „Пазарът в момента на квартири се наблюдава спад в цените, предлагането се увеличи многократно“. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.