Уважаван професор разчлени любовницата си (Всичко за ужаса)

https://crimes.bg/analizi/uvazhavan-profesor-razchleni-lyubovnicata-si-vsichko-za-uzhasa/38469 Crimes.bg
Уважаван професор разчлени любовницата си (Всичко за ужаса)

В Санкт Петербург е арестуван професор Олег Соколов, известен историк, един от основателите на военноисторическото възстановително движение в Русия.
Източник:
2019-11-10 18:29:00


Анализи


0

Прочетено: 74340

Кратка връзка
В Санкт Петербург е арестуван професор Олег Соколов, известен историк, един от основателите на военноисторическото възстановително движение в Русия. Той е заподозрян за убийството на жена, съобщиха от Главното следствено управление, цитирано от световните медии. Според разследващите сутринта на 9 ноември той е бил задържан на крайбрежна улица, като е изведен от река Мойка, а в раницата му са открити две женски ръце и пистолет. Тялото на жената е отрито в дома му. Първоначално се ппояви противоречива информация за самоличността на жертвата - според едни става дума за негова студентка, а според други публикации - за негова роднина. В крайна сметка стана ясно, че убитата е Анастасия Йещенко - любовница и студентка на професора.Убийството ѝ 63-годишният учен признал, че е станало по време на кавга. Той е застрелял жената на 7-ми.  На другия ден при него дойдошли гости, а тялото през цялото това време лежало в една от стаите. Доцентът уж решил да се отърве от убитата любовница в събота, купил трион и се заел за работа. По думите му първо отрязал краката на момичето и хвърлил чантата с тях в реката. В момента, когато мъжът се опитвал да се отърве и от ръцете на студента, той е паднал във вода, тъй като е бил пиян. Професорът е бил задържан, след като е бил спасен от реката.Водолазите няколко часа претърсваха дъното на реката, като изваждаха черни пакети на повърхността. Вероятно това са краката на млада жена.  Олег Соколов е роден през 1956 г. в Ленинград. Той е доцент в катедрата по нова и съвременна история на Държавния университет в Санкт Петербург, автор е на поредица от монографии за дейността на въоръжените сили на Франция от времето на Наполеон. През 2003 г. президентът на Франция Жак Ширак подписва указ, с който награждава Соколов с Ордена на Почетния легион за големия му принос в изучаването и популяризирането на историята на Франция и нейната армия.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.