Убиецът Джок Полфрийман направил нещо отвратително при срещата с бащата на Андрей, преди да избяга от България

https://crimes.bg/analizi/ubiecat-dzhok-polfriyman-napravil-neshto-otvratitelno-pri-sreshtata-s-bashtata-na-andrey-predi-da-izbyaga-ot-balgariya/40818 Crimes.bg
Убиецът Джок Полфрийман направил нещо отвратително при срещата с бащата на Андрей, преди да избяга от България

 

Подигравка е и решението на съдийския състав

Бащата на убития Андрей – Христо Монов разказа за потресаващата случайна среща с убиеца Джок Полфрийман.

 

"Преди 8 месеца се засече с мен на светофар. Слава Богу, че имам здрави нерви. Застана пред мен на светофара, обърна се и се хилеше", разказва Христо Монов.

 

Припомняме, че Джок Полфрийман, който беше предсрочно освободен от затвора и както се разбра вчера още преди 2 месеца е напуснал България.

Това решение на австралиеца обаче не поставя точка, а нова въпросителна пред близките на Андрей."След като той е напуснал страната, кой може да гарантира някакви условия при това предсрочно условно освобождаване. Не е ли това подигравка с правните норми в България?", попита Христо Монов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Подигравка е и решението на съдийския състав, освободил предсрочно Полфрийман, смята бащата на Андрей. Той трябваше да получи и кръвнина от австралиеца в размер на 450 хил. лв. Тази сума обаче така и не беше изплатена. "Доколкото ми е известно, всички пари, които той е получавал в затвора и в България, са отишли по сметката на семейството на г-н Монов", заяви адвокатът на Полфрийман.Според Христо Монов обаче, случаят със сина му е помогнал да бъде поправена съдебна и морална неправда по обезщетенията, които виновните дължат на близките на жертвата. "Покрай сина ми и нашия случай, така стана, че от 30-40 хил. лв. се вдигна на 250 – ето това е смисълът на една саможертва, каквато направи синът ми. Остава мъката ми само. Представям си ако сега какъв човек щеше да бъде, какво щеше да направи, щях да имам внуци. Липсва ми, истински ми липсва!", разказа бащата на Андрей Монов.Полфрийман беше освободен предсрочно от затвора през 2019 г., след като излежа близо 12 години от присъдата си. Той беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов.Предсрочното му освобождаване предизвика остра реакция в обществото. Въпреки това наложената му забрана за напускане на България беше отменена от съда и той е заминал законно и без проблеми. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.