Три варианта за пенсионерите с втора пенсия

https://crimes.bg/analizi/tri-varianta-za-pensionerite-s-vtora-pensiya/40986 Crimes.bg
Три варианта за пенсионерите с втора пенсия

Три варианта за пенсионерите с втората си пенсия

Ето какви са вариантите за пенсионерите с втора пенсия.

Бившият социален министър Иван Нейков съобщи добра новина за пенсионерите с втора пенсия.

В ефира на БНТ той каза, че има няколко продукта, в зависимост от натрупаните пари - хората могат да вземат пари накуп, на разсрочено плащане или пенсия. 

От думите му стана ясно, че всяка втора пенсия се определя на базата на осигуровките, които са направени и на базата на доходността от управлението на тези пари.

Иван Нейков допълни, че това решение се обсъжда заради изменение на Кодекса за социалното осигуряване.

Икономистът от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова допълни, че при  възможност за компенсиране на държавната пенсия през добавката от частен фонд, това е проблем, защото компенсацията от държавния бюджет то е за сметка на данъкоплатците.

Както вече стана ясно, новите правила за изчисляване на пенсиите засягат хората, родени след 1960 година, осигуряващи се и в частни фондове.

Предложението е ако те изберат да получават 2 пенсии, държавната да бъде намалена с около 10%, а не с повече от 20%, както е според заложеното към момента, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.