Треска за злато: Експерт разби на пух и прах истерията за инвестиция в благородния метал

https://crimes.bg/analizi/treska-za-zlato-ekspert-razbi-na-puh-i-prah-isteriyata-za-investiciya-v-blagorodniya-metal/28650 Crimes.bg
Треска за злато: Експерт разби на пух и прах истерията за инвестиция в благородния метал

Основателна ли е истерията покрай златото и инвестицията в него?

Димитър Алексиев, който е председател на Съюза на златарите, разкри истината за златото. Той коментира и истерията за инвестиция в метала по време на криза. Според него, презапасяването със злато, е лишено от смисъл, освен ако не предстои война или се задава бедствие.

Алексиев е категоричен, че покачването на цената на златото по време на пандемията е било спекулация. Той подчерта, цитиран от БГНЕС, че цената на търсения метал не може да се повиши, особено при свръх добив, пише БЛИЦ.

Димитър Алексиев заяви, че златото е барометър за просперитета на обществото. Той е един от показателите за благосъстояние, както покупката на лек автомобил.

Той съветва да не се предоверяваме на мнението на различните анализатори и най-вече на твърдението, че инвестицията в злато е най-сигурна.

Експертът подчерта, че в банките се наблюдава нелоялна конкуренция и това се отнася и за заложните къщи.

Димитър Алексиев, който е собственик на златарско ателие в столицата, споделя, че бизнесът му също е бил засегнат от пандемията.

"Магазините ни бяха затворени два месеца. Хората бяха наплашени, както и ние", споделя той.

Алексиев сподели още, че след отпадането на мерките златарското му ателие вече функционира, но клиентите са значително по-малко.

Той добави, че българските производители са наистина малко и повечето магазини препродават купено злато.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.