Трагедия в Рила!

https://crimes.bg/analizi/tragediya-v-rila/42965 Crimes.bg
Трагедия в Рила!

 

Към мястото веднага е насочен екип от планински спасители

Трагедия разтърси Рила.

 

Към 19 ч. снощи в Планинската спасителна служба в Благоевград е получен сигнал за турист, лежащ в безсъзнание.

 

Той е бил открит в района на Малък Мечи връх.

 

Към мястото веднага е насочен екип от планински спасители, заедно с лекар. Те се намирали в хижа Македония.

При все, че благодарение на моторната шейна спасителният екип достигнал бързо до туриста, изпаднал в безсъзнание, за съжаление изходът е бил фатален. Лекарят в екипа само е констатирал смъртта на туриста, който е бил възрастен мъж. Предполага се, че смъртта е причинена от инфаркт.

 

Акцията по транспортирането на трупа на туриста до отделението по Съдебна медицина е приключила към 21.30 ч. снощи. В нея са участвали общо десет планински спасителя – трима от тях са били от други отряди, а седем от благоевградския отряд).

 

От Планинската спасителна служба заострят вниманието на всички преминаващи през горната лифтова станция и билото към хижа Македония, че преходът е дълъг. Освен това зимната маркировка не е особено добра. Това означава, че при намалена видимост, има сериозен риск от изгубване. Те заключават, че този преход е само за туристи, които са добре подготвени физически и разполагат с алпийско оборудване.

Източник: telegraph.bg

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.