Топ финансистът Йордан Моллов: Искам да предам опита си на младите финансисти

https://crimes.bg/analizi/top-finansistat-yordan-mollov-iskam-da-predam-opita-si-na-mladite-finansisti/40000 Crimes.bg
Топ финансистът Йордан Моллов: Искам да предам опита си на младите финансисти

Йордан Моллов постави страната си над кариерата на „Уолстрийт“

През последните 15 години Йордан Моллов гради процъфтяваща кариера като борсов и инвестиционен посредник. Българинът е един от малкото наши сънародници, получили възможност да работят в „океана“ на големите финансови акули – „Уолстрийт“.Записва името си в историята на родната икономика след като основава „Голдън спирит асет мениджмънт“ – първия български хедж фонд на борсата в Америка, насочен изцяло към клиенти от Централна и Източна Европа.

С днешна дата обаче, Йордан Моллов е оставил на заден план перспективата за престижна кариера в чужбина и се е посветил изцяло на блогородната кауза да предава знанията и опита си на наши студенти.

Той е сред най-уважаваните преподаватели в Университета по библиотекознание и информацинни технологии в София. Надява се някой ден студентите му да постигнат повече от самия него и споделя, че именно доверието в потенциала на младите хора е едно от най-важните условия за успех и просперитет на всяка компания.

„Навсякъде разчитаме на кадри, израснали в българския офис, което дава възможност на трудолюбивите и усърдните да се развиват. Много от младите ни хора натрупаха ценен опит от проверките на местни и чуждестранни институции, които ние минахме успешно.

Научихме се, че глобалната експозиция носи не само привилегии, но и отговорности и задължения, главно свързани с местните юрисдикции и установени правила, а също и с местните нрави. Това е само малка част от предизвикателствата, с които се сблъскваме“, обяснява финансистът.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.