Токът се вдига от 1 юли

https://crimes.bg/analizi/tokat-se-vdiga-ot-1-yuli/41372 Crimes.bg
Токът се вдига от 1 юли

Очаква се повишение на цената на тока от 1 юли

От 1 юли ще стане факт новата цена на тока за битови нужди. Най-вероятно увеличението ще е в размер на обявените от Комисията за енергийно и водно регулиране повече от 3%. Това съобщи служебният министър Андрей Живков. Той добави, че се търси и спешно решение за ТЕЦ "Марица изток 2".

Той добави, че към ТЕЦ "Марица изток 2" и към Мини марица изток, както и към всички дружества, ще бъде изискано сериозно преразглеждане на разходите и на начина, по който се управляват самите дружества. Според изготвения от министерството план до 2030 г. на две стъпки ще бъде преминато от въглища в Маришкия басейн към произвоството на енергия от възобновяеми енергийни източници. Междинно централите се предвижда да работят на газ. Като проектите ще бъдат финасирани чрез евросредства и планът за възстановяване и развитие, ако той бъде одобрен.

По всяка вероятност ще се забави изграждането на газовата връзка с Гърция и ако фирмата строител не се справи до края на декември, ще дължи неустойки от по 90 000 лева на ден, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.