Телевизията на Волен Сидеров съди Виваком за цензура за 1,3 млн. лв.

https://crimes.bg/analizi/televiziyata-na-volen-siderov-sadi-vivakom-za-cenzura-za-13-mln-lv/42126 Crimes.bg
Телевизията на Волен Сидеров съди Виваком за цензура за 1,3 млн. лв.

Алфа тв съди Виваком за цензура. Над 1 328 790 софиянци останаха без сигнал след заповед на Борисов и Доган, съобщиха от пресцентъра на АТАКА, предаде 19min.bg.

Ето какво пишат от партийната централа:

„НУРТС България незаконно спря сигнала на телевизия АЛФА на територията на София и областта. Телевизия АЛФА завежда съдебен иск срещу НУТРС България, 100% собственост на БТК ЕАД – Виваком.Драстично са нарушени конституционните права на зрителите. Спрян е достъпът на над 1.3 милиона български граждани до ефира на телевизия АЛФА. Според Закона за радиото и телевизията не се допуска цензурирането на медийни услуги под каквато и да било форма, включително икономическа. Доставчиците на медийни услуги, като Виваком, са задължени да гарантират правото на информация и правовото на свободно изразяване на мнение. В тази връзка телевизия АЛФА заведе съдебен иск срещу Виваком, възлизащ на 1 лев за всеки жител на София. Исковата претенция на телевизия АЛФА ще бъде на обща стойност 1 328 790 лева.“

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.