Теленор България спечели сребърна и бронзова статуетка на Международните бизнес награди Stevie 2020

https://crimes.bg/analizi/telenor-balgariya-specheli-srebarna-i-bronzova-statuetka-na-mezhdunarodnite-biznes-nagradi-stevie-2020/41961 Crimes.bg
Теленор България спечели сребърна и бронзова статуетка на Международните бизнес награди Stevie 2020

Теленор спечели сребърна Stevie® Award в категорията Програма за корпоративна социална отговорност на годината в Европа и бронзова Stevie® Award в категорията Най-ценен корпоративен отговор на COVID-19 на 17-те годишни Международни бизнес награди (International Business Awards®).

Теленор България беше наградена със сребърна Stevie® Award за дългогодишната си програма за безопасен интернет, която включва разнообразни кампании, активности и обучения, целящи да информират децата за опасностите онлайн, и свободни образователни ресурси за деца, родители и учители.

През 2020 програмата за безопасен интернет продължи да се развива онлайн със серия образователни видеа на тема онлайн безопасност и дигитална грамотност за деца, които са достъпни на www.ottebzavisi.net. Разработени в партньорство с Центъра за безопасен интернет, видео уроците са насочени към деца и тийнейджъри. Въпреки това те са полезен инструмент за техните родители, учители и всички интернет потребители. Част от темите покрити от свободните образователни ресурси са идентификацията и защитата от фалшиви профили онлайн, защитата и управлението на умните устройства на децата, Web of Trust, идентификация на фалшиви новини и т.н.

"Кампанията е изпълнена перфектно. Да защитаваме децата онлайн е ключов приоритет и трябва да е такъв за всяка социално отговорна компания, особено за телекомите - основният канал за изпозлване на интернет. Отново поздравления за великолепната кампания!", коментира един от съдиите.

Бронзовата Stevie® Award беше връчена на Теленор за множеството ѝ вътрешни и външни активности в отговор на кризата с COVID-19. Операторът направи серия от дарения на медицинско оборудване, защитни маски и смартфони за здравните работници на първа линия и компютри, които осигуриха на три училища и един център за деца в риск с възможността да се завърнат в училище дистанционно. Теленор също така проведе вътрешна дарителска кампания, с която осигури храна за семейства в нужда и осигури дистанционна подкрепа за умственото здраве и разнообразни други ресурси на своите служители по време на извънредното положение. Теленор беше първата компания в България, която сподели най-добрите си практики и ценен опит от своя план за продължаване на бизнеса, по време на специален уебинар за всички свои бизнес партньори. В началото на пандемията праймтайм телевизионната реклама на Теленор призова хората да останат вкъщи с видео материали заснети от лидерския екип и служителите на компанията в техните домове и напълни сайта си с безплатно съдържание за справяне с извънредното положение. "Ценна и впечатляваща подкрепа по време на тези трудни времена. Много добра работа", каза журито.

"Теленор е ангажирана да установи водещ в сектора подход към програмите за социална отговорност, които дават ясно и измеримо въздействие. Докато допринася за обществото, нашият екип продължава да предоставя услуги с най-високо качество чрез надеждна и високоефективна мрежа", каза Джейсън Кинг, Главен изпълнителен директор на Теленор България.

Тази година бяха внесени за разглеждане над 3800 номинации от организации от всякакви размери и в буквално всяка индустрия в широк спектър от категории, включително Компания на годината, Програма за корпоративна социална отговорност на годината и Изпълнителен директор на годината и др. Тазгодишното състезание включваше също и множество категории, признаващи отговора на организации и личности на пандемията от COVID-19.

International Business Awards® е водещата програма за бизнес награди в света и единствената изцяло международна програма, която отбелязва постижения и позитивния принос на организации и работещи професионалисти в целия свят. International Business Awards® е един от осемте конкурса за бизнес награди на Stevie Awards, които се провеждат за 18-та година през 2020.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.