Taзи новина попари част от пенсионерите

https://crimes.bg/analizi/tazi-novina-popari-chast-ot-pensionerite/43726 Crimes.bg
Taзи новина попари част от пенсионерите

Част от пенсионерите у нас са в шок от тази новина

Тази новина определено попари част от родните пенсионери. Тя е свързана с актуализацията на бюджета. След като бе решено минималната пенсия да стане 370 лв.. стана ясно, че близо 1 400 000 души ще получат пенсия в този размер. Това става ясно от изнесените данни от управителя на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов пред БНТ, пише БЛИЦ.

Той добави, че логиката на законодателя в тази система е, че минималната пенсия все пак трябва да е обвързана с линията на бедността. 

В момента линията на бедността е 369 лева и поради тази причина народните представители решиха дохода, получаван от нашите пенсионери да не е под тази сума.

Междувременно максималната пенсия беше повишена на 1500 лв. Но почти 20 000 души получават много повече. И в случая за тях ще важи ограничението до този размер, категоричен е управителят на НОИ.

Иванов заяви, че в момента пенсионната система събира повече приходи и засега не се предвижда повишаване на размера на осигурителните вноски.

Той допълни, че с направената актуализация дефицитът намалява и е около 6 400 000 лв.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.