Страшни разкрития за семейството, чиито деца изгоряха живи във Варна

https://crimes.bg/analizi/strashni-razkritiya-za-semeystvoto-chiito-deca-izgoryaha-zhivi-vav-varna/42121 Crimes.bg
Страшни разкрития за семейството, чиито деца изгоряха живи във Варна

 

Двамата дават противоречиви показания

Изплуваха страшни разкрития за двете деца от трагедията във Варна, която се разигра в събота в наетото от семейството жилище на първия етаж на вх. 7 в бл. 406.Въпреки че в апартамента повече от седмица нямало ток заради неплатени сметки, в 22,20 ч лумнали пламъци, последвани от експлозия от туристическа газова бутилка. Според очевидци мъжът тъкмо се връщал от кварталния магазин. Успял да изведе жена си, но стихията погубила децата.Часове по-късно двамата бяха задържани за 72 часа и подведени под наказателна отговорност. Пожарът е дело на човешка ръка и е лумнал в стаята, където се спели 7-месечното момченце и 4-годишното момиченце, категорични бяха полицията и прокуратурата.В понеделник разпитите на 37-годишния мъж и 22-годишната жена продължиха.“Двамата дават различни показания, които дори си противоречат, затова се налага допълнителна проверка”, съобщи окръжният прокурор Красимир Конов. Според него прегледът на веществените доказателства и разпитите на съседи са обосновали предположението – пожарът е предизвикан от палеж.“Има данни, че и двамата са били в жилището в даден момент, уточняваме дали е било така в момента на пожара”, каза Конов.Той допълни, че на тел. 112 са били подадени цели 24 сигнала за огнената стихия и тепърва ще се изясни дали сред подателите им е бил и някой от родителите.

Според познати на семейството загиналите деца не са брат и сестра. Голямото било на мъжа, а малкото – на половинката му.“Двамата нямат общо дете”, потвърди окръжният прокурор.Аутопсията на 7-месечното бебе установи, че то е издъхнало от вдишания дим, което изключва версията, че е било умъртвено преди огънят да лумне. Съдебно-медицинската експертиза на момиченцето още не е готова, тъй като се чакат заключенията от изследването на органи.Семейството обитавало изгорелия в събота апартамент от година и половина. Живеели на ръба на нищетата, твърдят комшии. Мъжът бил общ работник и невинаги изкарвал пари, а жената била безработна. В социалните служби не са били подавани сигнали, че малтретират децата. И двамата обаче са престъпвали закона.Майката има криминална регистрация за кражба, а миналата година бащата е бил осъден условно за притежание на наркотици, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.