Страшна вест за кмета на Септември

https://crimes.bg/analizi/strashna-vest-za-kmeta-na-septemvri/38648 Crimes.bg
Страшна вест за кмета на Септември

Преди месец той бе освободен предсрочно заради конфликт на интереси

Сбъдна се най-големият кошмар на градоначалника на Септември – Марин Рачев.

 

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата от две години и половина условно, при 4 години изпитателен срок, на отстранения преди месец кмет на община Септември Марин Рачев.

 

Той бе осъден за прикриване на данъци в особено големи размери за времето преди да стане кмет, когато е бил едноличен търговец на горива.

Марин Рачев ще трябва да изплати на НАП 115 хиляди лева плюс натрупаните лихви, като общата сума възлиза на над 300 хиляди лева.

От гражданското сдружение "Да спасим община Септември" настояват да бъде потърсена наказателна отговорност и от съпругата на Рачев – Васка Рачева.

 

Адвокат Николай Баташки, цитиран от БНР, коментира:"В хода на делото да е констатирано от графолози, че въпросните данъчни документи вместо от бившия кмет са подписани от неговата жена, която той публично обяви, че ще бъде кандидат за кмет на община Септември на предстоящите през лятото избори?".

 

Марин Рачев бе първият разследван от специализираната прокуратура кмет в страната за безстопанствено управление на общината и злоупотреба с власт.

Срещу него се водят две специализирани съдебни дела.

 

Преди месец Марин Рачев бе предсрочно освободен заради конфликт на интереси.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.