Странен страничен ефект от ваксината на AstraZeneca хвърли лекарите в шок

https://crimes.bg/analizi/stranen-stranichen-efekt-ot-vaksinata-na-astrazeneca-hvarli-lekarite-v-shok/43664 Crimes.bg
Странен страничен ефект от ваксината на AstraZeneca хвърли лекарите в шок

Така и не става ясно кога ще се възстанови

Странен страничен ефект от ваксината на AstraZeneca се прояви у жителка на град Уисбийч, графство Кеймбриджшър и хвърли лекарите в шок.

 

Жителката на английския град се ваксинирала срещу новата коронавирусна инфекция и изгубила гласа си, пише Daily Star.

На 19 май 43-годишната художничка и майка на шест деца София Гомес получила втората доза от препарата на AstraZeneca. Няколко часа по-късно тя се сблъскала със странен страничен ефект – загубила гласа си. Поради тази причина към днешна дата може да общува с хората около нея само с бележки.Необичайната реакция на организма на пациентката към ваксината хвърлила лекарите в шок.

Медиците заявяват, че най-вероятно гласът й ще се върне, но кога точно ще се случи това, не е ясно.Гомес пък признава, че случилото се я разстройва и плаши.

„Сега не мога да помагам на детето ми да се учи да говори. Единият ми син е аутист и ми е още по-сложно да общувам с него сега”, отбелязва тя.47-годишният й партньор Виктор разкрива, че тя няколко пъти е плакала от безсилие.Англичанката с португалски произход подчертава, че много й липсва да чете приказки на децата си и да пее с тях. Тя не може да комуникира и с роднините си, които живеят в Португалия.Преди ваксинацията не е имала никакви здравословни проблеми. Когато получила първата доза от препарата, вдигнала висока температура. Оплаквала се и от главоболие и болка в краката.„Вечерта след втората игла започна да я тресе и да трепери. Помоли ме да й дам няколко таблетки парацетамол. След 15 минути можеше само да шепне”, разказва Виктор.Двамата предположили, че Гомес е развил алергична реакция и отишли в болницата. Лекарите прегледали пациентката, но не установили здравословни проблеми.Жената е изкарала една седмица в болницата, преди да бъде изписана на 26 май. Към днешна дата гласът й все още не се е възстановил.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.