Стана ясно кои са абитуриентката и приятелят й рожденик, загинали в жестоката катастрофа

https://crimes.bg/analizi/stana-yasno-koi-sa-abiturientkata-i-priyatelyat-y-rozhdenik-zaginali-v-zhestokata-katastrofa/41149 Crimes.bg
Стана ясно кои са абитуриентката и приятелят й рожденик, загинали в жестоката катастрофа

 

Причините за катастрофата се изясняват

Вече е ясно кои са абитуриентката и приятелят й рожденик, които изгубиха живота си при жестоката катастрофа до Русе.

 

18-годишната Миляй и 22-годишният й приятел – рожденикът Джейхан от село Тръстеник, са младежите, загинали при тежката катастрофа на изхода на Русе. 

 

Припомняме, че сблъсъкът стана към 4:30 часа, когато автомобилът им се забил с висока скорост в каросерията на ТИР, спрял на уширение до бензиностанция.

“Колата профуча край мен. Аз също карах, но все едно че бях спрял... Толкова силно караха. Когато стигнах бензиностанцията, видях, че са се натикали буквално под някакъв ТИР. От колата беше останал само багажникът. Бях първи на местопроизшествието.Преди мен тираджията бе слязъл от кабината и вече бе позвънил на 112. Останах да изчакам полицаите”, разказа пред briag.bg Пламен Рачев от с. Пиргово, станал очевидец на трагедията. Молдовският ТИР бил спрян в уширение, успоредно на бензиностанцията. Към момента не е ясна причината, заради която БМВ-то се отклонило вдясно и се забило под каросерията.Шофьорът на молдовския ТИР бил спрял за почивка и спял в кабината по време на удара. Камионът не е бил в района на бензиностанцията, а на пътя до нея, но участъкът не е определен за ТИР-паркинг и вероятно водачът не е имал право да нощува там.За БМВ-то обаче е имало две платна за преминаване, но по незнайна причина то се отклонило вдясно и последвал фаталният удар.Предполага се, че Миляй не е пила и затова Джейхан й дал да кара по обратния път към с. Тръстеник. Ще се проверява и версията за техническа неизправност, възникнала по време на движение.“Децата са от добри и работливи семейства. Момичето досега беше ученичка, а момчето работи в мебелна фирма. Всички в селото ги познават и са потресени от загубата”, разказа А. А. от Тръстеник.По данни на "Монитор", вечерта в семейството на абитуриентката трябвало да има тържество с роднини и приятели по повод завършването на средното й образование.

Пристигналите на мястото на трагедията близки на жертвите са изпаднали в шок. Изпратена е линейка да им окаже помощ.Цялото село е потънало в скръб от загубата на двете млади души.

Причините за катастрофата се изясняват.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.