Стана ясно как ще се отпускат ваучерите за почивка

https://crimes.bg/analizi/stana-yasno-kak-shte-se-otpuskat-vaucherite-za-pochivka/28668 Crimes.bg
Стана ясно как ще се отпускат ваучерите за почивка

Ваучерите за почивка ще бъдат отпуснати само на работещите в определени сектори

 

Днес бе взето окончателно решение за ваучерите за почивка. Те ще бъдат отпуснати на медиците, работещите в РЗИ и центровете за спешна помощ, полицаите, както и всички останали специалисти на първа линия в борбата с коронавируса да получат туристически ваучери. Те ще са на стойност 210 лв.

За не по-малко от 7 нощувки в България трябва да бъдат използвани отпуснатите ваучери. Срокът им е до 30 ноември следващата година, да може те да се заверят и отчетат.

В случай, че ваучерът не се реализира, стойността му ще трябва да се върне или ще бъде удържана от заплатата, пише БЛИЦ, позовавайки се на topnovini.bg.

Еднократна помощ ще бъде отпусната на семействата с осмокласници, за да покрият част от разходите си в началото на учебната година.

Изискването за отпускането на тази помощ е средният месечен доход на член от семейството да е под или 450 лв.

Деца с увеждания и сираци също ще получат помощта, независимо от доходите.

Изплащането на сумата ще се осъществи на два пъти. Родителите ще получат 50% от нея след влизането в сила на заповедта. Другата половина ще бъде изплатена в началото на втория срок, но единствено ако детето продължава да ходи на училище.

Социалният министър ще реши какъв ще бъде размерът на отпуснатата финансова помощ за осмокласниците.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.