Спецсъдът с гореща новина по делото на ЛиЛана

https://crimes.bg/analizi/specsadat-s-goreshta-novina-po-deloto-na-lilana/43677 Crimes.bg
Спецсъдът с гореща новина по делото на ЛиЛана

 

Разпоредителното заседание по делото е насрочено за 27 юли

Специализираният наказателен съд отложи делото срещу Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, брат й Александър Деянов и още петима други обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност".

Според прокуратурата за времето от 2016 г. до 25 април 2020 г. групата е усвоила незаконно европейски средства за над 2 млн. лева.Делото беше отложено заради неявяването на адвоката на единия от подсъдимите, който обаче държи той да го защитава. Освен това се оказа, че двама от подсъдимите не са получили съдебните книжа по делото в законовия 7-дневен срок и искат време, за да организират защитата си.В заседанието участваха и представители на Министерството на икономиката, които поискаха ведомството да бъде конституирано като граждански ищец с отделни искове към всеки един от подсъдимите за суми в порядъка от 300 до 700 хил. лв.Съдът насрочи разпоредителното заседание по делото за 27 юли.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.