След агресията срещу спешни медици в Самоков, единият от тях…

https://crimes.bg/analizi/sled-agresiyata-sreshtu-speshni-medici-v-samokov-ediniyat-ot-tyah/28813 Crimes.bg
След агресията срещу спешни медици в Самоков, единият от тях…

 

Те разкриват, че пациентът се влошавал прогресивно

 

Медици от Спешния център в Самоков, са били нападнати от петима мъже от ромски произход.

 

След като нахлули в лечебното заведение, те тръгнали да се саморазправят с лекарите.

 

Нова тв отбелязва, че причина за случката станала смъртта на мъж. След това петимата мъже са нахлули в Спешния център на болницата и са ударили един от медиците, след което се нахвърлили и на останалите от персонала.

 

Към момента нападателите се издирват от органите на реда, тъй като след нападението са избягали. На мястото има засилено полицейско присъствие. Освен екипи на полицейските власти в Самоков, има разположени и техни колеги от близките РУ.

 

Началникът на Спешна помощ в града – д-р Ивелина Трендафилова разкрива, че единият от медиците е бил удрян по главата, гърдите и гърба. Освен това са били нападнати една фелдшерка, както и две медицински сестри.

 

Нападнатият лекар разкрива, че въпросният пациент е постъпил при тях към 17.30 ч. вчера. Човекът бил в тежко състояние и с придружаващо хронично заболяване – диабет.

Въпреки опитите им с още двама медици да спасят мъжа, той се влошавал прогресивно. След двучасовите им усилия, те били нападнати от нахлулата тълпа близки на пациента.

 

Наложило се нападнатият медицински персонал да се барикадира в друго помещение. При все, че все още е подвластен на емоцията от случката, единият от потърпевшите – д-р Любомир Ал-Хакак не крие, че обмисля да напусне.

Източник: lupa.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.