Слави Трифонов отново скочи на премиера!

https://crimes.bg/analizi/slavi-trifonov-otnovo-skochi-na-premiera/40297 Crimes.bg
Слави Трифонов отново скочи на премиера!

В България има нова официална религия и нейният върховен жрец е министър-председателят Бойко Борисов. Този на вид ироничен коменар направи тв водещият и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

В свой коментар във фейсбук той подробно разказва за карго-култа. 

"Карго-култът, наричан още „Култ към небесните дарове“, е странна религиозна практика, популярна все още в далечните острови на Меланезия. Това е в Тихия океан, някъде между Австралия и Хавай. Култът води началото си от 19-ти век, когато първите европейски търговци стигат до тези острови и избухва с невероятна сила през Втората световна война. Тогава на островите дебаркират американски и английски войски и започват – естествено – да получават доставки с продоволствие и оръжие, които самолети им спускат от небето", обяснява Трифонов. 

"Усещате ли накъде ви водя? Усещате ли как Карго-култът се е превърнал в основна религия тук, в България? Усещате ли кой е върховният жрец на тази религия? Европейските хора живеят успешно? Дай да видим какво правят и да го направим същото! Нямат корупция. Що? Щото имат закони и прокурори… Ми дай и ние ще изплетем от слама закони и прокурори. А на най-главния и каскет ще изплетем. Имат съдебна система, която работи? Бързо носете кокосови орехи и сухи съчки да изплетем една съдебна система. Я виж, че тя изглежда съвсем като тяхната. К'во като е от кал и сламки? Изглежда ли същото – изглежда. Нещо претенции? Онези борят коронавируса. Как? С карантина? Ми дай да изплетем една карантина от слама и ние. Ама в тяхната има държавни помощи за всички, които си стоят вкъщи, помощи за бизнеса и какво ли още не. Ми ние откъде да знаем? Нашата карантина я плетем от слама и на вид си е прекрасна", коментира още Трифонов, правейки заключението си и за ситуацията у нас. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.