Сирене-менте залива пазара (Пробутват ни го със 72% вода)

https://crimes.bg/analizi/sirene-mente-zaliva-pazara-probutvat-ni-go-sas-72-voda/34361 Crimes.bg
Сирене-менте залива пазара (Пробутват ни го със 72% вода)

Агенцията по безопасност на храните извърши проверка на качеството на сиренето в търговската мрежа. Бяха изследвани осем марки сирене. При три от тях бяха открити нарушения – повече вода от допустимото, както и немлечни мазнини.




Източник:




2020-02-13 20:20:00


Анализи


0

Прочетено: 42840

Кратка връзка








Агенцията по безопасност на храните извърши проверка на качеството на сиренето в търговската мрежа. Бяха изследвани осем марки сирене. При три от тях бяха открити нарушения – повече вода от допустимото, както и немлечни мазнини. 

 

„Три от осем взети проби показват отклонения от показателите. Те се изразяват основно в отклонения във водното съдържание на продукта. Рекордът е 72% съдържание на вода. Едно от сирената показа наличие на немлечни мазнини, което е недопустимо съгласно законодателството за влагане в продукт, който е посочен като сирене“, коментира Кремена Стоева от БАБХ. 

„Законът не дава ясно обяснение кое нарушение по какъв начин да бъде санкционирано. Решението за това се взема в течение на проверките в зависимост от установяването на нарушителя, вината и тежестта на самото нарушение“, добави тя. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.