Силно земетресение разлюля Италия

https://crimes.bg/analizi/silno-zemetresenie-razlyulya-italiya/34129 Crimes.bg
Силно земетресение разлюля Италия

Националният институт по геофизика и вулканология съобщава за силно земетресение, разтърсило Италия. Трусът е бил с магнитуд 4,5, измерен по скалата на Рихтер. Той е регистриран през изминалата нощ в италианската област Тоскана, съобщават от института.

 

Епицентърът на труса е бил регистриран на 4 км северно от Скарперия. Броят на жителите в този град е малко над 12 000 души, съобщава Вести.бг.

 

Дълбочината на регистрирания трус е около 9 км, предава агенция БТА.

 

Не се съобщава за пострадали и тежко ранени.

 

Телевизия „Ти Джи ком 24” съобщи единствено за няколко сгради в града, на които са нанесени материални щети.

 

Голяма част от жителите на Скарперия от уплаха са прекарали нощта на улицата. С цел превенция днес ще останат затворени училищата и детските градини в Борго Сан Лоренцо, Барберино ди Муджело и Викио, съобщава изданието.

 

Извършват се проверки  на състоянието на железопътното трасе между Флоренция и Болоня. Това е причината за спирането на движението по него, включително на високоскоростните влакове, които днес няма да преминават в този участък.

 

През деня в неделя в същия район са били регистрирани няколко слаби труса, които са били с магнитуд до 2,5. Най-силен е регистрираният трус през нощта. 

 

Междувременно стана ясно, че в Албания е регистрирано ново силно земетресение. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.