Ще скочат ли цените на тока и парното?

https://crimes.bg/analizi/shte-skochat-li-cenite-na-toka-i-parnoto/40591 Crimes.bg
Ще скочат ли цените на тока и парното?

Експерти разкриха какво ще се случи с цените на парното и тока през март

Експерти разкриха дали потребителите имат повод за опасение от предстоящо увеличение на цените на тока и парното.

Поевтиняването на природния газ у нас ще стане факт през март. Очаква се то да е близо до прогнозираните 13% и повишението на петрола през последните месеци на световните пазари няма да му се отрази.

Газовата ни компания ще използва количества от хранилището в Чирен и това е една от причините, съобщи по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.

Той заяви още, че повишението на цената на петрола при повишената консумация ще намери своето отражение и върху цените на природбния газ. 

Петров добави, че в голямата си част договорите са индексирани, но по отношение на „Булгаргаз“ това ще намери отражение през месец април.

Експертът заяви, че според прогнозата през март месец „Булгаргаз“ ще има конкурентна по-ниска цена в сравнение с тази на европейските газови пазари.

Иван Иванов, който е председател на енергийния регулатор, заяви че няма да има промяна в цените на парното, топлата вода и тока:

Той е категоричен, че потребителите не бива да се страхуват от увеличаване на цената на топлинната енергия през март, който е последният месец за централизирано топлоподаване за отопление на жилищата.

На 1 март предстои да бъде взето окончателно решение за цените на природния газ, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.