Ще се вдигнат ли пенсиите след преизчисляването им?

https://crimes.bg/analizi/shte-se-vdignat-li-pensiite-sled-preizchislyavaneto-im/41137 Crimes.bg
Ще се вдигнат ли пенсиите след преизчисляването им?

Преизчисляването на пенсиите ще доведе ли до тяхното увеличение?

Какво ще се случи след преизчисляването на пенсиите?

Президентът на Конфедерацията на труда "Подкрепа" Димитър Манолов разкри какво се крие зад преизчисляването на пенсиите.

В ефира на БНТ той заяви, че не е сигурно, че преизчислението на пенсиите непременно ще ги вдигне.

Той допълни, че когато политиката започне да се бърка в пенсиите, нещата стават лоши.

"Трябва да се пипа с по-малко политически ентусиазъм в пенсионната система", категоричен е експертът.Манолов заяви, че при приемането на властта новият министър-председател на България Стефан Янев е дал заявка за съдържателно управление и обеща приемственост.

"На базата на тази приемственост - би трябвало да бъдат удължени мерките, с които държавата подпомага бизнеса и хората заради пандемията", добави още той.От думите му стана ясно, че вече е разговарял с новия социален министър Гълъб Донев. Експертът ще настоява надбавките от 50 лева, които хората получават над пенсиите да останат, но да бъдат преструктурирани.

Манолов е убеден, че новият социален министър трябва да успокои хората и социалната сфера трябва да бъде основен приоритет.

Синдикалистът е на мнение, че мерките, които пречат на развитието на безработицата - 60/40, трябва да продължат, пише Pariteni.bg. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.