Ще паднат ли мерките след 21 декември?!

https://crimes.bg/analizi/shte-padnat-li-merkite-sled-21-dekemvri/40171 Crimes.bg
Ще паднат ли мерките след 21 декември?!

Ще паднат ли мерките след 21 декември - отговор на здравния министър!

Българите се питат ще отпаднат ли мерките или поне част от тях след 21 декември, както беше посочено преди седмици. Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че е против разхлабването.

 

Той сподели, че това ще се реши до петък, но неговото мнение е, че трябва да си останат същите поне до Нова година.  

 

„Лично моето мнение като министър на здравеопазването е, че нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени. Училищата и детските градини също. Евентуално бихме могли да мислим за отварянето им след Нова година", заяви Ангелов.

 

 

Той обясни, че ще се мисли решение за моловете и ресторантите, но в никакъв случай не бива да се допуска смъртността на над 150 човека дневно. Така че той ще настоява за запазване на сегашните меркиКостадин Ангелов обясни, че се следи каква е заболеваемостта и как стои нашата страна в сравнение с останалите европейски държави. Следим се и смъртността по възрасти и дали починалите имат придружаващи заболявания.

Според него е хубаво, че заболеваемостта е паднала под 600 на 100 000 души. "Наблюдаваме броя на позитивните тестове, колко от тези хора са потърсили лекарска помощ“, завърши той.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.