Шокиращ слух: Първи случай на коронавирус у нас

https://crimes.bg/analizi/shokirasht-sluh-parvi-sluchay-na-koronavirus-u-nas/34455 Crimes.bg
Шокиращ слух: Първи случай на коронавирус у нас

Изданието TrafficNews твърди, че у нас вече има първи случай на коронавирус. Информацията случая на новата зараза все още не е официално потвърдена от Министерството на здравеопазването, пише БЛИЦ, позовавайки се на електронното издание.

 

Според TrafficNews се пази в тайна местоположението на болния. Заразеният проявява всички симптоми на COVID-19 и висока температура.

 

Резултатите от пробата му се очаква да бъдат официално оповестени от властите до часове.

 

Източници на електронното издание разкриват, че се разработва стратегия за изолиране на заразата. Една от мерките включва ограничаване на обществените прояви, които са свързани със събирането на много хора на едно място.

 

Последни данни от Националната референтна лаборатория потвърждават липсата на заразата у нас. Всички 9 проби са отрицателни. Изследвани са пациенти от Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас. Все още не са анализирани проби от Русе. Вчера бяха оповестени резултатите на пробите от Пловдив, които също са отрицателни.

 

Съмнения за коронавирус има и във Велинград. Поставеният под карантина е мъж на 32 години, който се е завърнал от Рим. Под карантина е и цялото му семейство. 

 

Китайци, които имат собствен бизнес в Сливен, също остават под карантина. 

 

С цел превенция е засилен контролът по границите, където се измерва температурата на влизащите в страната ни граждани. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.