СГС постанови мярка „задържане под стража“ за двама души заради убийството на Евгения

https://crimes.bg/analizi/sgs-postanovi-myarka-zadarzhane-pod-strazha-za-dvama-dushi-zaradi-ubiystvoto-na-evgeniya/43755 Crimes.bg
СГС постанови мярка „задържане под стража“ за двама души заради убийството на Евгения

 

Съдът е взел под внимание факта, че има вероятност да се укрият или да извършат друго престъпление

Искането на Софийска градска прокуратура (СГП) бе уважено от Софийски градски съд (СГС).

 

Така СГС взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Орлин Владимиров и Пламен Владимиров.

 

Припомняме, че и двамата са обвинени в умишлено убийство на 33-годишната Евгения Владимирова.

 

Досъдебното производство по случая бе образувано на 15.10.2021 г. Разследването се води в СДВР под ръководството и надзора на СГП. 

С цел да бъдат събрани и проверени доказателства, са извършени редица огледи на местопроизшествия. Приобщени са веществени доказателства, разпитани са редица свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на различни помещения.

 

Проведени са следствени експерименти, назначени и изготвени са видеотехнически, технически, биологични и ДНК експертизи. Извършена е съдебномедицинска аутопсия на труп. Приложени са данни от предприятия, които предоставят обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги.

Извършени са и редица други действия в хода на разследването, както и оперативно-издирвателни мероприятия.  

 

Събраният до момента голям по обем доказателствен материал сочи, че убийството е извършено на 13.10.2021 г. в гр. София. Евгения Владимирова е умъртвена чрез задушаване.  

 

Като извършител на престъплението в качеството на обвиняем е привлечен О.В. Той е на 36 години, неосъждан. Като помагач в качеството на обвиняем пък е привлечен неговият баща – П.В, на 60 години. И двамата са задържани с постановление на дежурен прокурор в СГП за срок до 72 часа, пише pik.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.