Съмнения за коронавирус и във Велинград

https://crimes.bg/analizi/samneniya-za-koronavirus-i-vav-velingrad/34445 Crimes.bg
Съмнения за коронавирус и във Велинград

 

Пациент от Велинград е под наблюдение заради съмнения за коронавирус, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на БГНЕС.

 

Става въпрос за 32-годишен мъж. Той се е върнал от Рим на 23 февруари. Оплакванията му са свързани с грипоподобни симптоми. Пациентът ще бъде изследван за коронавирус.

 

Предстои вземането проба, която ще бъде изпратена за изследване в референтната лаборатория. Това съобщи д-р Фани Петрова, която е директор на РЗИ Пазарджик.

 

Едва след излизането на резултата ще стане ясно дали става въпрос за коронавирус.

 

Семейството на младия мъж е поставено под карантина, както и учениците от училище „Димитър Гачев“. Под карантина е поставена и една студентка от Китай.

 

Никой от тези пациенти засега не проявява симптоми на заболяването. Експертите предупреждават, че ситуацията се усложнява от втория пик  на грип тип В.

 

Д-р Фани Петрова е категорична, че не бива да се всява паника. Областният управител сформира Областен кризисен щаб за борба с коронавируса и координация на дейностите. Всички тези мерки се прилагат с цел превенция разпространението на COVID-19 в региона и страната.

 

Компетентните органи анализират действията и мерките, които била предпазили от разпространението на заболяването.

 

На територията на Пазарджишка област функционират две инфекциозни отделения. Те са в готовност да реагират при необходимост, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.