Съмнения за коронавирус и в Габрово

https://crimes.bg/analizi/samneniya-za-koronavirus-i-v-gabrovo/34457 Crimes.bg
Съмнения за коронавирус и в Габрово

Гражданин от Италия е приет за наблюдение в габровската болница. Той е със следните симптоми - висока температура и хрема. Пациентът притежава собствена шивашка фирма в града. В понеделник той се прибрал в Габрово от Италия.

 

Италианският бизнесмен не живее в зоната, където е огнището на коронавируса в Италия. Но с цел превенция е настанен за наблюдение в болницата. От там съобщават, че състоянието му не е тежко. Пред Нова телевизия управителят на лечебното заведение д-р Минко Михов заяви, че наблюдението на италианския гражданин се налага като превантивна мярка.

 

Дали той е заразен с коронавирус ще стане ясно след излизане на резултатите от изследванията. Бизнесменът вече е тестван за COVID-19. След два дни резултатите ще бъдат готови, пише БЛИЦ. 

 

Междувременно стана ясно, че във Велинград също има съмнения за коронавирус. Мъж на 32 години, който се е завърнал от Рим, е поставен под карантина. Той се оплаква от висока температура и обща отпадналост. Под карантина е и цялото му семейство. 

 

Днес премиерът Бойко Борисов заяви, че до часове у нас ще пристигнат учениците от Каварна, които са в Италия. Те са на 20 км от огнището на заразата. Децата се чувстват добре и нямат оплаквания, но въпреки това ще бъдат поставени под карантина. 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.